Národní knihovna České republiky

  • na webu
  • v katalogu
  • eds katalog
Nacházíte se zde: Úvod Služby během revitalizace Aktuality 2020 Revitalizace a služby v roce 2020

Revitalizace a služby v roce 2020

V současné době probíhají v areálu Centrálního depozitáře v Hostivaři stavební práce.. Fondy NK ČR, umístěné původně v tomto depozitáři, jsou dočasně deponovány v pronajatých prostorách a není možné z nich standardně expedovat. Knihovna připravila opatření, která by měla pomoci eliminovat nepřístupnost těchto částí sbírek prostřednictvím spolupráce s dalšími pražskými knihovnami, případně za pomoci meziknihovních služeb. V těchto případech, prosím, kontaktujte poradenskou službu v Hale služeb, e-mail pujcovna.os@nkp.cz, případně pracoviště meziknihovních služeb, e-mail mvs@nkp.cz

Pokračuje se ve zpřístupňování menší části dlouhodobě nedostupného fondu, neboť NK ČR získala možnost umístění zhruba 2000 bm v podmínkách, které dovolují expedici (fond se expeduje jedenkrát týdně). Jedná se o často požadované signatury T a Nc (střední a větší formát), které zahrnují nejnovější přírůstky fondu, dále dlouhodobě nedostupnou signaturu 9.

Další aktuální informace ke službám a možnosti expedice jednotlivých signatur naleznete na http://www.nkp.cz/sluzby/revitalizace-sluzby.

Další – v pořadí třetí – etapa revitalizace Klementina se připravuje. I když se bude jednat o revitalizaci více než poloviny plochy Klementina, nepředpokládá se další nárůst nedostupných fondů. Etapa bude spuštěna až po zprovoznění rekonstruovaného hostivařského depozitáře.

13.03.2020
E-zpravodaj Facebook Twitter Instagram Youtube